Bureau Grotesk
Menu

Cello Octet Amsterdam

Voor het Cello Octet Amsterdam ontwikkelden we een nieuwe merkstrategie, merkidentiteit en website.
De acht cellisten zijn in veel opzichten een eigenwijs stel muzikanten. Muziek voor acht cello’s bestaat eigenlijk niet, en dus is het Octet gedoemd om componisten als Phillip Glass en Arvo Pärt te vragen de muziek voor hen te schrijven. Tijdens een optreden van het Cello Octet komt de krachtige muziek van acht cello’s samen met choreografie, kostuumontwerp, decor en andere kunstvormen. Als je in de zaal zit gaan alle zintuigen aan.

Opdrachtgever:
Cello Octet Amsterdam

Deliverables:
Merkidentiteit, Merkstrategie, Webdesign, Teksten, Marketingmiddelen

Jaar:
2024

Samenwerking:
Marketingonderzoek door Marieke van Oosten
Teksten door Charlie VielvoyeWij richtten ons op het ontwikkelen van de merkstrategie en daarna de merkidentiteit en website.
Als doel stelden we het maken van duurzame verbindingen met hun doelgroep.
Het Cello Octet wil nog meer publiek bereiken met hun muziek. Om het doel van vollere en grotere zalen te bereiken, richten we ons niet op het publiek zelf, maar op de programmeurs van podia. Door hen enthousiast te maken over het Octet kunnen we met minder marketingkracht een nog groter publiek aanspreken.
Voor de website stelden we als doel om de bezoeker enthousiast te maken voor de audiovisuele live ervaring die bezoekers in de zaal genieten. Door veel hoge kwaliteit video- en beeldmateriaal toe te voegen laten we zo weinig mogelijk aan de verbeelding over.
De dynamiek van de concerten vertalen we naar de bewegende achtergronden die in kleur variëren van vrolijk positief tot serieus en zwaar.
De typografie maakt onderdeel van de vormtaal met een lettertype dat krachtig en modern is met sterke klassieke elementen.
We verbinden ons voor lange tijd aan het Cello Octet als partner voor marketing en vormgeving. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen enthousiast maken en mee te nemen op de muzikale reis van het Octet.


In de rijke geschiedenis van het Cello Octet Amsterdam maakten componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt en Theo Loevendie muziek voor het Octet.