Bureau Grotesk
Menu

How Do You Do Biodesign – Het Nieuwe Instituut

Hoe vertaal je een evenement over biodesign op prikkelende wijze naar vormgeving? Op “How Do You Do Biodesign” stimuleerden wij architecten, stadsplanners en ontwerpers om alle door ons geproduceerde materialen achteraf weg te gooien. In de tuin of in de berm, het maakt niet uit: in alle flyers zijn zaden verwerkt en het papier werkt als natuurvriendelijk compost.

De uitdaging

Evenementen hebben vaak te maken met veel afval, niet in de laatste plaats de materialen die voor de campagnes gemaakt worden. Tijdens “How Do You Do Biodesign” worden experts in het veld van biodesign uitgedaagd om na te denken over hoe biodesign hun dagelijks werk kan beïnvloeden en verbeteren. Aan ons de vraag om de vraagstukken van het evenement te vertalen naar de identiteit en uitingen van de dag.

Onze oplossing

Alle materialen voor het evenement zijn door ons gemaakt met biologisch afbreekbaar drukwerk. En dat niet alleen, maar in de handouts waren verschillende zaden verwerkt, en een opdracht voor alle bezoekers: “Please do throw me away in your garden or public park.” Zo kon met alle materialen een minituin gecreëerd worden na het evenement.

Voor wie:

Het Nieuwe Instituut

Wat hebben wij gemaakt:

Festival identiteit
Campagne concept & strategie