Bureau Grotesk
Menu

Witte de With Festival

Een nieuwe identiteit voor het kloppende hart van de Rotterdamse kunstscène.

Het Witte de Withkwartier is het kloppende hart van de Rotterdamse kunstscene en staat bekend om het bruisende nachtleven.

Het jaarlijkse culturele hoogtepunt is een driedaags festival met kunstroutes, openluchtexposities en interventies in de openbare ruimte. Centraal staat de kunstenaar en het experiment, met verrassende en prikkelende kunst als resultaat. Wij ontwikkelden de nieuwe identiteit voor het festival.

De uitdaging

Het Witte de With festival heeft heel duidelijk twee doelgroepen: de kritische kunstenaars en het culturele publiek. Beide groepen moesten zich thuis voelen op het festival. Tegelijkertijd moest de nieuwe festivalstijl passen bij het experimentele karakter van het festival, het diverse aanbod van het Witte de Withkwartier en de rauwe kunstscène van Rotterdam.

Onze oplossing

Wij kozen ervoor om in de visuele identiteit van het festival mysterie en toegankelijkheid met elkaar te laten clashen. In verschillende uitingen vingen we hier zowel het maakproces van de kunstenaar in, als de ervaring die bezoekers tijdens het festival hadden.